Saldus bulvių apkepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Apkepas skanus ir šiltas, ir šaltas.

Ingredientai

1 kg bulvių,
1/4 l pieno,
250 g miltų,
1 kiaušinis,
50 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
500 g obuolių,
2 šaukštai sviesto.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Ant didelio dubens užtieskite skiautelę marlės.
2
Ant jos dėkite sutarkuotas bulves, išspauskite skystį, padėkite jį į šalį.
3
Bulves užplikykite karštu pienu, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos ir išmaišykite.
4
Į tešlą sudėkite nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus obuolius.
5
Masę sudėkite į riebalais išteptą apkepo formą, apšlakstykite ištirpintu sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol parus.
6
Iškepus leiskite šiek tiek atvėsti.