Saulėgrąžų krekeriai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Skanūs, sotūs, nesudėtingai pagaminami sveikuoliški krekeriai taps tiek mažųjų, tiek didesniųjų mėgiamu užkandžiu, Ne tik skanu, bet ir naudinga bei sveika!

Ingridientai

150 g saulėgrąžų sėklų
100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
50 g moliūgų sėklų
50 g linų sėmenų
1 šaukštas raudonėlių
Prieskoniai pagal skonį
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Saulėgrąžų sėklas užmerkti dubenyje, kad išbrinktų, vėliau perplauti vandeniu ir per sietelį nulašinti vandenį.
2
Nuo pomidorų nuvarvinti aliejaus perteklių. Sudėti juos ir išbrinkintas saulėgrąžas į virtuvės kombainą, sutrinti iki vientisos tirštos masės. Sudėti į dubenį.
3
Kombaine sutrinti likusius produktus, juos sudėti į saulėgrąžų masę ir išmaišyti. Jei masė per sausa įpilti porą šaukštų vandens.
4
Padengti skardą kepimo popieriumi, plonu sluoksniu išdėti masę, išlyginti, suspausti.
5
Kepti (džiovinti) 140 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.