Silkė keptose morkose

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Gerai paruošta silkė skanus patiekalas. Gerai paruošti silkę, te neįsižeidžia šeimininkės, ne kiekviena geba. Šį patiekalą, mano galva, geba paruošti kiekviena.

Ingredientai

1 silkės;
5 - 6 morkų;
3 svogūnų, vidutinio dydžio;
saulėgrąžų sėklų;
druskos;
pipirų;
0,5 a.š. cukraus;
pomidorų padažo;
krapai;
petražolės;
aliejaus;
vandens.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Paruošiame silkę, išvalome vidurius, ikrus ar pienes paliekame salotoms, bet galima panaudoti gamybos procese prie alaus bokalo. Išimame vidurinį kaulą, jei liko smulkiųjų, kruopščiai išrenkame. Susmulkiname mažais kubeliais. Nuskutame morkas ir sutarkuojame. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame morkas - min.
2
Atskirai pakepiname svogūnus iki gražiai paruduoja suberiame saulėgrąžų sėklas. Apkepintus svogūnus su saulėgrąžomis sudedame į morkas ir kepiname dar apie min. Suberiame pasmulkintus prieskonius. Įdedame pomidorų padažą sumaišytą su vandeniu ir dar troškinkite minutes. Kubeliais supjaustytą silkę susluoksniuojame į atvėsusias paruoštas daržoves. Salotos tinka ir pusryčiams ir vakarienei.