Silkė pataluose

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

silkės file: 400 gramų
virtų burokėlių: 2-3
kiaušinių: 3
virtų bulvių: 2-3
virtų morkų: 1
svogūnų: 1
majonezo
maltų juodųjų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia išvirkime bulves, morką, burokėlius bei kiaušinius (juos reikia virti kietai). Silkės filė pjaustykime juostelėmis, o svogūną susmulkinkime. Virtas bulves, morką, kiaušinius bei burokėlius supjaustykime kvadratėliais (į atskirus dubenėlius).
2
Tuomet didesnėje torto formos salotinėje ingredientus sluoksniuokime šitaip: burokėliai, majonezas, bulvės, morkos, majonezas (plonytis sluoksnis), kiaušinis, svogūnas ir silkė. Kiekvieną sluoksnį paspaudykime šaukštu, kad ingredientai gražiai susiglaustų. Paskaninkime druska ir pipirais (neprivaloma). Palikime pastovėti.
3
Galiausiai norėdami perkelti silkę pataluose ant lėkštės, uždenkime salotinės viršų lėkšte, prispauskime bei atsargiai apverskime.
4
Patarimas: silkė pataluose puoškime trupintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Skanaus!