Šiuškės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai skanus, pigus, gana greitas ir tikrai lietuviškas patiekalas iš Dzūkijos!

Ingredientai

500 g bulvių
pusės stiklinės miltų
kelių gabalėlių sviesto
pusė litro pieno
žiupsnelio druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Virtas, dar karštas bulves gerai sutrinti trintuvu (trinu tuo, kuriuo ir bulvių košę), paskaninti druska.
2
Tada į bulvių masę įdėti miltų, kad sustandintų masę, tik ne per daug, kad tešla netaptų per kieta.
3
Tuomet viską suminkome, iškočiojame ritinėlius ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
4
Kepame keptuvėje arba orkaitėje, pabarstytoje miltais skardoje.
5
Tuomet iškeptas bandutes sudedame į puodą vieną ant kitos, apdedame sviesto gabalėliais, užpilame pienu, kad apsemtų.
6
Dedame į orkaitę ir ten kaitiname, kol pienas užverda, sviestas išsilydo.