Skanūs kalakutienos kukuliukai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Skanūs kalakutienos kukuliukai tai lengvai ir greitai pagaminami kukuliukai. Jie tikrai patiks visai jūsų šeimai ar netikėtai užsukusiems svečiams.

Ingredientai

Kalakutienos faršas, 500 gr.
Kiaušiniai, 1 vnt.
Džiūvėsėliai, 0,6 stikl.
Pienas, 0,3 stikl.
Prieskoniai paukštienai, 1 žiups.
Druska, 1 žiups.
Česnakinė druska, 1 žiups.
Juodieji pipirai, 1 žiups.
Raudonieji pipirai, 1 žiups.
Svogūnų milteliai, 1 a.š.
Vorčesterio padažas, 0,5 a.š.
Padažui:
Spanguolių padažas, 1 stikl.
Vištienos sultinys, 0,5 stikl.
Apelsinų džemas, 0,5 stikl.
Raudona paprika, 0,3 vnt.
Jalapenai, 1 v.š.
Pipirai, 1 žiups.
Druska, 1 žiups.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į kalakutienos faršą pabarstykite prieskonių, įdėkite Vorčesterio padažo, įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno. Viską gerai išmaišykite.
2
Pabarstykite džiuvėsėlius, išmaišykite.
3
Uždenkite indą maišeliu ir 1h palikite šaltai.
4
Išėmę faršą iš šaldytuvo padarykite kukuliukus.
5
Kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies. Stenkitės apkepti iš visų pusių.
6
Padažas. Supjaustykite jelapeną ir papriką.
7
Į keptuvę sudėkite spanguolių padažą, vištienos sultinį (arba vandenį), apelsinų džemą. Maišykite, leiskite masei užvirti.
8
Sudėkite supjaustytus pipirus, pamaišykite. Pabarastykite prieskonių.
9
Sudėkite kukulius į padažą ir troškinkite. Jei matysite, kad padažas per daug tirštas, galite įpilti vandens. Kai kukuliai išsitroškins, galite tiekti!