Sočios salotos su tunu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

romaninės salotos: 100 gramų
kininės (Pekino) salotos: 100 gramų
konservuotas tunas savo sultyse: 1 skardinė
kiaušiniai: 2
vyšniniai pomidorai: keli
marinuoti agurkėliai: keli
šviežiai malti pipirai
Padažui:
majonezas: 2 valgomieji šaukštai
grietinė: 2 valgomieji šaukštai
citrinos sultys: 1/2 citrinos
džiovintos žolelės: bazilikai, raudonėliai, mairūnai, dašiai, rozmarinai, čiobreliai
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausiai sumaišome visas padažo sudedamąsias dalis ir, kol bus ruošiamos salotos, atidedame į šalį.
2
Tuomet kiaušinius kietai išverdame, nulupame bei supjaustome ketvirčiais. Susmulkiname salotas*, dedame į lėkštes. Ant salotų išdėliojame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus**, per pusę perpjautus nedidelius marinuotus agurkėlius, į keturias dalis perpjautus kiaušinius. Ant krūvelės viršaus sudedame konservuotą tuną, salotas pabarstome šviežiai maltais pipirais bei užpilame padažu.**
3
* tiks ir kitos jūsų mėgstamų salotų rūšys; ** puikiai tinka ir paprasti skiltelėmis supjaustyti pomidorai; ** norėdami paruošti liesesnį padažą, majonezą ir grietinę keiskite alyvuogių aliejumi ir citrina.