Šokoladinis pyragas be miltų

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ir kas nemėgsta pyragų? Jei manote, kad tai dar vienas iš įprastų ir ne visai sveikų pyragų - klystate! Tai sveikas ir labai skanus pyragas, miltai pakeičiami į smulkintus migdolus, puošybai renkamės uogas, o ne glajus. Valgyti sveikai ir skaniai gali būti taip paprasta!

Ingridientai

6 kiaušiniai
300 g rudojo cukraus
90 g kakavos miltelių
180 g maltų migdolų
150 g kokosų sviesto ar aliejaus
150 g jogurto
Prieskoniams: žiupsnelis cinamono ar kardamono, šiek tiek druskos, 1,5 šaukšto maltos kavos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Migdolus susmulkinti virtuvės kombainu.
2
Į vieną dubenį išplakti kiaušinius su cukrumi.
3
Kitame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, prieskonius, malta kavą, įsijoti kakavos miltelių.
4
Į kiaušinių masę sudėti lydytą kokosų sviestą ar aliejų ir jogurtą, viską išmaišyti, supilti į migdolų (sausą mišinį antrame dubenyje) ir dar kartą gerai išmaišyti.
5
Kepimo formą patepti aliejumi arba sviestu arba padengti kepimo popieriumi, supilti pyrago tešlą.
6
Pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Jis pakils visai nedaug, bus sodrus ir drėgnas. Geriausia valgyti atvėsusį.
7
Atvėsusį pabarstyti kakava ir papuošti uogomis ir kitais norimais produktais.