Šokoladinis pyragas su kriaušėmis ir lazdyno riešutais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

4 kriaušių
4 kiaušinių
300 g miltų
200 g kapotų lazdynų riešutų
300 g cukraus
250 g sviesto
150 g juodojo šokolado
20 g kepimo miltelių
10 g vanilinio cukraus
8 gramų cinamono
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Ant mažos ugnies ištirpinam sviestą ir susmulkintą šokoladą. Viską gerai maišom, kad būtų vientisa masė. Paliekame, kol pravės.
2
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, baltymus paplakame. Suberiame cinamoną, kepimo miltelius, van. Cukrų, miltus, viską gerai išmaišome.
3
Supilame pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį, suberiame riešutus ir viską gerai išmaišome.
4
Kriaušes nulupame, supjaustome skiltelėmis.
5
Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome miltais, supilame pusę tešlos, apklojame kriaušėmis ir ant viršaus supilame likusią masę.
6
Kepame temperatūroje apie minučių. Ištrauktą apibarstome pabarstukais ar cukraus pudra.