Šokoladinis rąstas (šokoladinė malka)

  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai paprastas receptas kurio esmė ne pyrago iškepimas, bet dekoratyvus serviravimas. Įprastinį parduotuvėje ar kepyklėlėje pirktą desertą paversite tikra šventinio stalo puošmena.

Ingredientai

200g pjaustyto baltojo šokolado
1/2 puodelio grietinėlės
40g sviesto
2 x 300g šokoladinio pyrago (vyniotinio)
kokoso drožlės ir pasirinktini spalvoti saldainiai papuošimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sudėkite šokoladą, sviestą ir grietinėlę į nedidelį puodą. Mažoje temperatūroje maišykite kol beveik ištirps. Nuimkite nuo viryklės ir maišykite kol taps vientisa mase. Padėkite į šalį ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Išplakite su elektriniu maišytuvu.
2
Vienu vyniotinio galą nupjaukite laipsnių kampu. Kito pyrago galą nupjaukite šiek tiek gilesniu kampu. Nupjautas dalis pasilikite "šakelėms". Vyniotinius stačiais kampais sujunkite truputėliu kremo.
3
Vėl naudodami šokoladinį kremą prijunkite "šakeles" prie šokoladinio vyniotinio. Rąstą apliekite likusiu kremu, galus palikite neaplietus. Apibarstykite kokoso drožlėmis, šalia padėkite spalvotų saldainių.