Šveicariškas braškinis saldus vyniotinis

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

3 kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus pudros ir dar 1/4 atskirai
1/2 puodelio savaime iškylančių miltų (arba proporcingai kepimo miltelių)
2 valgomieji šaukštai karšto vandens
grietinėlė: 300 ml išplaktos
250 g indelis nuskabytų suketvirčiuotų braškių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinkite orkaitę iki . Lengvai aliejumi ar sviestu ištepkite x cm kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
2
Naudodami elektrinį mikserį, dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami po truputį įmaišykite cukrų, kol masė pasidarys tiršta ir šviesi. Masė turėtų būti standi, todėl plakimas gali užtrukti iki min.
3
Pasijokite miltų ant popierinio rakšluosčio. Palengva supilkite į kiaušinių plakinį, užpilkite vandens.
4
Supilkite gautą tešlą į skardą ir kepkite - minučių kol tešla švelniai paspaudinėjus su pirštu išlaikys savo formą.
5
Paklokite kepimo popieriaus ant švaraus virtuvinio rankšluostuko ir ant jo išverskite kepinį. Nuo dugno nuplėškite popieriaus gabalėlius ir apipjaustykite kraštus. Suvyniokite kartu su rankšluostuku.
6
Visiškai atvėsinkite ant orkaitės grotelių. Atsargiai išvyniokite. Ant viršaus užtepkite pusę grietinėlės. Uždėkite braškių. Suvyniokite nuėmę rankšluostuką ir įdėkite į lėkštutę. Patiekite suraikytą kartu su likusia grietinėle.