Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Sausainiukai, kurių paragavus norėsis dar ir dar!

Ingredientai

225 g sviesto
3/4 puodelio cukraus
1/4 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinio trynys
2 puodeliai miltų
100 g šokolado
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Maišykite sviestą, cukrų, druską ir vanilę, kol masė taps vientisa, po to įmaišykite trynį.
2
Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
3
Šokoladą sulaužykite ir susmulkinkite į gabaliukus.
4
Suberkite į tešlą ir ir ją išminkykite, kad šokoladas pasiskirstytų.
5
Iš tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
6
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
7
Tešlą supjaustykite norimo storio riekelėmis ir išdėliokite ant skardos. Tarp sausainių palikite tarpus.
8
Kepkite, kol sausainiai pageltonuos (apie 20 min.)