Tešloje kepta silkė

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Taip, kepti silkes, pamirkytas tešloje, galima ne prasčiau negu bet kurią kitą žuvį. Tiesą sakant, tai ne toks populiarus pasirinkimas, tačiau paragavus gali tikrai pasirodyti stebėtinai geras. Silkė yra stipresnio skonio, todėl gali būti puikus užkandis. Be to, tai sveika žuvis, turinti mažai kalorijų ir daug baltymų bei omega-3 riebalų rūgščių. Taigi drąsiai išbandykite!

Tešlos paruošimas: 5-10 minučių; Silkių pjaustymas: 5-10 minučių; Silkių kepimas: 5-10 minučių;

Porcijų kiekis priklausys nuo turimų silkių dydžio ir nuo to, ar patiekalas bus patiekiamas kaip didesnio patiekalo dalis, ar ne. Apytikriai apskaičiuota, kad keturių nedidelių silkių, supjaustytų mažais gabalėliais ir paruoštų tokiu būdu, tikriausiai pakaktų vienam ar dviem žmonėms kaip užkandžio ar lengvo patiekalo. Jei silkė patiekiama kaip didesnio patiekalo su kitais patiekalais dalis, ji gali būti patiekiama daugiau žmonių.

Jeigu jeigu lieka tešlos, galbūt mišinys gavosi pernelyg skystas. Likučiuose galite iškepti šviežias ar šaldytas daržoves, pavyzdžiui šparagus, brokolius, kalafiorus ar net pievagrybius!

Ingredientai

4 silkės
2 kiaušiniai
4-5 šaukštai miltų
5 šaukštai grietinės
druskos
aliejaus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išmirkytą silkę perpjauname išilgai, išimame kaulus ir apdžioviname.
2
Trynius ištriname su šaukštais aliejaus ir grietine, suberiame dalį miltų ir gerai išsukame.
3
Baltymus išplakame ir atsargiai įmaišome į tešlą, kartu suberiame likusius miltus bei druską.
4
Pavolioję tešloje silkes iškepame įkaitintame aliejuje.
5
Iškeptas aušiname ir paduodame su salotomis arba užpiltomis marinatu.