Traškūs bulviniai blynai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvių: 3-4 (vid. dydžio)
kiaušiniai: 1
čiobrelio
saulėje džiovintų konservuotų pomidorų
liesos varškės: apie 200 mililitrų
druskos
pipirų
aliejaus
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia bulves skuskite bei tarkuokite per burokinę tarką. Tarkius skalaukite vėsiu vandeniu bei taip atsikratykite krakmolo - nuplauti tarkiai gražiai apskrus ir žinoma taps traškūs.
2
Tuomet nusausėjus tarkiams, muškite į juos kiaušinį (jei vieno kiaušinio per mažai, dėkite antrą - svarbu, kad blynų masė būtų drėgna bei lipni), barstykite čiobrelio (gali būti tiek šviežias, tiek sausas), druskos bei pipirų. Masę labai gerai išmaišykite, tuomet suformuokite blynus bei kepkite juos įkaitintoje keptuvėje. Gerai apkepkite iš abiejų pusių (kepimo laikas maždaug minučių).
3
Su blynais kartu patiekite liesos varškės bei smulkintų saulėje džiovintų pomidorų padažą, į kurį įmaišykite valgomą šaukštą aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų - jis suteikia padažui vientisumo bei nuostabų prieskonį.
4
Galiausiai iškepę blynai bus nepaprastai traškūs bei ypač gardūs. Taip pat pradžiugins visus susirinkusius jų paragauti. Skanaus!