Trinta moliūgų sriuba su grietininiu petražolių pesto ir batono skrebučiais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Labai skani moliūgų sriuba

Ingredientai

4 vidutinio dydžio bulvių
300 gramų moliūgų tyrės
žiupsnelio druskos
svogūno
saujos smulkintų saliero lapelių
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 valgomųjų šaukštų sviesto
4 riekių batono
grietinės
petražolių pesto (maisto smulkintuvu susmulkinti petražolių lapeliai, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuluptas bulves, pusiau perpjautą svogūną išviriau.
2
Į puodą su bulvėmis ir jų nuoviru supyliau moliūgų tyrę.
3
Paskaninau druska, pipirais, šaukštu sviesto.
4
Viską sutryniau maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
5
Subėriau smulkiai supjaustyrus salierų lapelius.
6
Maišydama sriubą pakaitinau iki užvirimo.
7
Skrebučiai: Batono riekeles supjausčiau kubeliais ir paskrudinau keptuvėje.
8
Petražolių pesto sumaišiau su grietine.
9
Sriubą supilsčiau į lėkštes, užpyliau grietinės - patražolių perto padažo ir užbėriau skrebučių.