Tunas, makaronai ir šparaginės pupelės

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tunas su pomidorais ir žaliosiomis pupelėmis yra puikus patiekalas, jei norite pamaitinti savo šeimą.

Ingredientai

200 g šviežių šparaginių pupelių, supjaustytų 5 cm gabalėliais
350 g makaronų
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
1 vidutinis rudas svogūnas, smulkiai supjaustytas
4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
2 vidutinio dydžio pomidorai, pjaustyti nedideliais gabaliukais
4 didelės šviežios čiobrelių šakelės, be lapų
1/2 šaukštelio džiovintų čili dribsnių
2 x 185 g konservuoto tuno, nusausinto
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užvirinkite vandens dideliame puode ir jį pasūdykite. Suberkite pupeles ir virkite minutes. Naudodami kiaurasamtį išgriebkite pupeles ir suberkite į šaltą vandenį, kad visiškai atvėstų. Pupeles nusausinkite.
2
Tame pačiame vandenyje, kuriame virėte pupeles, galite virti ir makaronus. Naudokitės instrukcijom nurodytum ant makaronų pakelio, dažnai maišykite. Nusausinkite makaronus.
3
Tuomet keptuvėje įkaitinkite pusę receptui reikiamo aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir žiupsnelį druskos į keptuvę ir kepkite maždaug min, kol suminkštės. Suberkite pomidorus, čiobrelius ir dribsnius, kepkite maždaug min, kol pomidorai suminkštės. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
4
vandens iš puodo kuriame virėte makaronus pilkite į kitą puodą, berkite pupeles ir supilkite likusį aliejų į pomidorų mišinį. Vanduo nėra būtinas, bet galimas, pagal skonį. Sudėkite makaronus ir tuną, su šaukštu tuną smulkinkite į gabalėlius. Tiekite iš karto.