Tuno ir bulvių salotos

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Skaniems ir sveikiems pietums išbandykite šias tuno ir bulvių salotas.

Ingredientai

2 vidutinio dydžio bulvės, gerai nuplautos, nenuluptos ir stambiai sukapotos
100 g šparaginių pupelių, apkarpytų, perpjautų perpus
200 g tuno kepsnys
1 valgomasis šaukštas konservuoto tuno
250 g vynuoginių pomidorų, perpjautų perpus
80 g špinato lapų
1/3 puodelio (40 g) juodųjų alyvuogių su sėklomis
Citrininiam užpilui:
1/3 puodelio (80 ml) citrinų sulčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinta skiltelė česnako,
1/4 šaukštelio kmynų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Virkite bulves ir pupeles atskirai kol suminkštės, tada nusausinkite. Pupeles nuskalaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
2
Tuo tarpu pagaminkite citrininį užpilą. Supilkite sultis ir aliejų į užsukumą indą, gerai suplakite. Padalinkite į dvi dalis, didesnę ir mažesnę (mažesnę naudosime pabaigoje). Į didesnę pridėkite česnakų ir kmynų. Gerai sumaišykite, kad gautusį vientisa masė.
3
Kepkite tuno kepsnį keptuvėje (galima kepti ir ant grotelių). Iškeptam leiskite pastovėti maždaug minutes, tada supjaustykite plonyčiais gabalėliais.
4
Sumaišykite konservuotą tuną, pomidorus, špinatus, bulves, pupeles ir padažą į didesnį indą. Gražiai išdalinkite viską į lėkštės, ant viršaus dėkite tuną. Ant viršaus pilkite į šalį atidėtą masę (mažesniąją dalį).