Uzbekiškas plovas su vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tai aromatingas patiekalas, kuriame vištiena troškinasi su kvapniais prieskoniais, morkomis ir ryžiais. Sluoksniavimas ir virimas padeda išgauti skonius, todėl gaunamas skanus ir gerai subalansuotas patiekalas. Česnakas ir įvairūs prieskoniai suteikia patiekalui sodrų skonį. Po gaminimo rekomenduojama šiek tiek palikti pastovėti, kad skoniai susilietų. Apskritai tai žada nuostabų skonio potyrį.

Ingredientai

vištienos krūtinėlė: 500 gramų
jazminų ryžiai: 500 gramų
morkos: 500 gramų
svogūnų galvutės: 300 gramų
česnako galvučių: 2
prieskoniai plovui: 1 arbatinis šaukštelis
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiasia nuplauname bei gabalėliais supjaustome vištieną. Į gilią keptuvę arba puodą įpilame saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitiname. Aliejuje apkepiname supjaustytus svogūnus.
2
Tada vištieną apiberiame druska, pipirais bei sudėjus į keptuvę kepame ant karštos ugnies. Tada sumažiname ugnį iki minimumo bei troškiname apie minučių.
3
Vidutine tarka sutarkuojame morkas bei sudedame ant vištienos vienodu sluoksniu, troškiname kažkur minučių.
4
Tuomet ryžius perliejame vandeniu. Įberiame į ryžius plovo prieskonių, įdedame nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauname bei nulupame nešvarųjį sluoksnį).
5
Ant vištienos lygiu sluoksniu supilame ryžius. Užverdame vandenį bei juo užpilame ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius cm.
6
Tada uždengiame keptuvę dangčiu bei troškiname kažkur minučių. Nuėmus dangtį kruopščiai permaišome ryžius.
7
Troškiname dar kažkur minučių. Išjungiame ugnį, viską permaišome. Galiausiai leidžiame pastovėti dar - minučių. Skonis nuostabus!