Varškės ir obuolių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

trupiniams:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
varškės sluoksniui:
600 gramų pusriebės varškės (arba kreminės - ją galima pasigaminti iš 2 l šaldyto šaltibarščių kefyro)
3-4 šaukštų riebios grietinės (nebūtina)
3 didelių kiaušinių
200 gramų cukraus
vanilinio cukraus
obuolių sluoksniui:
1 kilogramo obuolių
2 šaukštų rudojo cukraus (gerai ir baltas) cinamono 2/3 trupinių naudojama pyrago padui, o 1/3 bus užbarstyta ant viršaus
Viršutiniams trupinėliams dar papildomai reikės:
2 šaukštų rudojo cukraus (gerai ir baltas)
1 šaukšto cinamono.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje pasigaminkite trupinius. Į miltus įtarkuokite ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą ir įmaišykite į šią masę cukraus. Iš šių visų produktų turi išeiti trupiniai. Jei netyčia sviestą naudojote kambario temperatūros ir trupiniai pavirto į tešlą, tai gerai suspauskite tešlą į vieną masę ir įdėkite minučių į šaldymo kamerą. Atšaldykite tešlą, ją sutarkuokite ir įdėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite kitus ingridientus.
2
Varškės masei iš nurodytų produktų viską gerai sumaišykite elektriniu maišytuvu. Tuomet obuolių sluoksniui paruoškite obuolius - supjaustykite juos plonomis skiltelėmis, pabarstykite cukrumi bei cinamonu. Viską išmaišykite.
3
Kepimui patariame naudoti nuimamais kraštais kepimo formą. Formą išklokite kepimo popieriumi. Tada į ją berkite du trečdalius trupinių ir viską išlyginkite su šaukštu. Ant trupinių skardoje pilkite varškės masę. Ant varškės berkite obuolius ir gražiai juos paskleiskite, kad būtų visur vienodas obuolių sluoksnis. Likusius trupinius sumaišykite su kupinu šaukštu cukraus bei cinamono ir juos paskirstykite ant pyrago viršaus. Pyragą šaukite į laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite pusantros valandos ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų pyrago padas. Jei matysite, kad pyrago viršus nepakankamai apskrudo, dar maždaug minučių kepkite pakėlus pyragą į aukštesnią orkaitės pakopą.
4
Iškepusį pyragą patariame gerai atšaldyti – palaikyti šaldytuve per naktį. Skanaus visiems :)