Varškės ir obuolių pyragas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:
180 g sviesto
1 ½ šaukšto grietinės
2 šaukštai cukraus
2–3 stiklinės miltų
druskos
Aguonų įdarui:
100 g aguonų
125 ml pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas manų
70 g cukraus
Varškės įdarui:
500 g varškės
120 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
3 šaukštai pieno
75 g minkšto sviesto
3 šaukštai krakmolo
1 citrinos sultys
1 šaukštelis vanilinio
cukraus
Dar reikės:
3 obuolių
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į ištirpdytą sviestą suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps, tada sudėkite grietinę. Užmaišykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite pyrago įdarus. Aguonų įdarui pieną užkaitinkite, išmaišykite jame cukrų. Kai pienas užvirs, suberkite manus ir maišydami išvirkite skystą manų košę. Suberkite aguonas, įmaišykite sviestą ir atvėsinkite. Varškės įdarui varškę pertrinkite per sietelį ir išplakite su kiaušinių tryniais. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, sudėkite minkštą sviestą, supilkite sviestą, citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą torto formą, išlyginkite ir padarykite kraštus. Sukrėskite aguonų įdarą, viduryje padarykite nedidelį įdubimą, į jį sudėkite varškės įdarą. Obuolius supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis ir įspauskite į įdarus. Kepkite pyragą apie 40 min. 180ºC orkaitėje. Skanėstą valgykite tik visiškai atvėsusį, kad įdarai spėtų sutvirtėti.