Varškės pica su faršu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šios picos pagrindas pagamintas be jokių riebalų – iš varškinės tešlos. Rinkitės jautienos arba kalakutienos faršą – pica bus neriebi.

Ingredientai

Paplotis:
varškė: 250 g
kiaušiniai: 3
kvietiniai miltai: 100 ml
kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
druska: ½ šaukštelio
Viršus:
pomidorai: 4-5
jautienos faršas arba kalakutienos faršas: 200 g
druska: ½ šaukštelio
pipirai: ¼ šaukštelio
pievagrybiai: 200 g (šviežūs)
sūris: 100 g (tarkuotas)
mėgstamas padažas arba Marinaros padažas: 200-300 ml
picų prieskoniai: 1-2 šaukšteliai
aliejus: kepti
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Varškę išsukitesu kiaušiniais. Kitame inde sumaišykite į miltus, kepimo miltelius ir druską, suberkite į varškės masę ir gerai išsukite.
2
Skardą (apie 35x27 cm) išklokite kepimo popieriumi ir šlapiomis rankomis tolygiai paskirstykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros.
3
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite faršą. Pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pievagrybius.
4
Tešlą aptepkite padažu, uždėkite faršą ir grybus. Pagardinkite picų prieskoniais ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, pabarstykite truputį druskos ir pipirų. Kepkite 20-30 minučių, kol picos viršus gražiai parus.