Varškės vyniotinis su bananais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Šis labai minkštas, purus, šviežias, namuose keptas bei kvepiantis vaniline varške ir bananais vyniotinis pradžiugins visus smaližius Jūsų namuose, na, o net jei ir nesate didelis smaližius, su puodeliu kavos, arbatos ar pieno šis skanumėlis Jums tikrai patiks!

Ingredientai

2 delno dydžio mielinės tešlos kepalėliai
0,5 kg varškės
1 šaukštas grietinės
2 gerai prinokę bananai
2 kiaušiniai (1 į varškę +1 patepimui)
50-60 g cukraus (į varškę + apibarstymui)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Šiek tiek cinamono (apibarstymui)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi.
2
Plonai iškočioti mielinę tešlą.
3
Sutrinti bananus, jais padengti tešlą.
4
Į dubenį suberti varškę, įmušti kiaušinį, įdėti šaukštą grietinės, vanilės ektrakto, šiek tiek cukraus ir gerai išmaišyti.
5
Varškės masę dėti ant bananų, paskirstyti po visą tešlos sluoksnį, kraštus šiek tiek palikti, nes bus paprasčiau suvynioti.
6
Mielinę tešlą su bananų ir varškės įdaru susukti į vyniotinį, kraštus užspausti.
7
Aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti cukraus bei cinamono mišiniu.
8
Kepti apie 30 min.