Virtinukai su slyviene

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

500 g nesukrintančių bulvių,
žiupsnelis druskos,
200 g slyvų košės,
po 175 g sviesto ir miltų,
30 g manų,
1 kiaušinis,
6 šaukštai džiūvėsėlių,
5 šaukštai migdolų plokštelių,
1 šaukštas cukraus miltelių,
vandens, miltų stalui pabarstyti.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Nuskustas ir supjaustytas bulves 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje. Dar šiltas sugrūskite grūstuvu.
2
Ištirpinkite 25 g sviesto, šiek tiek atvėsinkite, supilkite į pravėsusią bulvių masę, viską suminkykite su miltais, manais ir kiaušiniu.
3
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 3 mm storio tešlos lakštą.
4
Išspauskite 10 cm skersmens skritulius ir į kiekvieno vidurį įdėkite po šaukštelį slyvienės.
5
Perlenkite pusiau, kraštus gerai užspauskite.
6
Virtinukus dalimis dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir ant mažiausios liepsnos virkite 6-8 minutes.
7
Išgriebkite ir nuvarvinkite.
8
Keptuvėje pakaitinkite 150 g sviesto, pakepinkite džiūvėsėlius ir migdolus.
9
Sudėkite virtinukus, atsargiai išmaišykite.
10
Sudėkite į lėkštes ir pabarstykite cukraus milteliais.