Virtinukai su sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Virtinukai su sūriu

Ingredientai

1 kg bulvių,
druskos,
2 kiaušiniai,
šviežiai maltų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
200 g miltų,
100 g gorgoncolos sūrio (Tičine - "Stracchin"),
50 g sviesto,
150 ml grietinėlės,
2 šalavijų lapai,
40 g šveicariško sūrio "Sbrinz",
šviežiai maltų pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išvirkite bulves su lupenomis, šiltas nulupkite ir sutrinkite.
2
Kiaušinius išplakite, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotu muskato riešutu ir sumaišykite su bulvių mase.
3
Pamažu įmaišykite miltus, kad tešla būtų kietesnė. Ant miltais pabarstytos lentos arba stalo suvoliokite ne per storus ritinius.
4
Supjaustykite juos mažais gabalėliais ir šakute padarykite įbrėžimus. Pusę valandos palaikykite ant lentos.
5
Gorgoncolos arba "Stracchin" sūrį supjaustykite kubeliais. Virtinukus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu.
6
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sumeskite sūrio kubelius, gerai išmaišykite mediniu šaukštu, supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
7
Šalavijus supjaustykite, sūrį "Sbrinz" sutarkuokite ir sudėkite į padažą, pabarstykite pipirais.
8
Bulvių virtinukus sumaišykite su padažu ir iškart patiekite.