Virtų bulvių didžkukuliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

2 kg virtų bulvių
500 g virtos triušienos
150 g rūkytos šoninės
2 kiaušinių
150 g grybų
krakmolo 250 g
virtų morkų
svogūno
sultinio nuo mėsos
šaukšto sviesto
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išverdame bulves ir morkas. Bulves sutriname, suminkome kartu su kiaušiniais, krakmolu ir druska. Masė turi nelipti prie rankų. Sumalame mėsą, morką, gerai išmaišome. Jei malta mėsa per kieta įpilame sultinio, beriame druskos, pipirų. Svieste pakepiname smulkintą svogūną, sukratome į mėsą ir gerai išmaišome. Įdaras neturi būti kietas, lengvai varvėti nuo šakutės, bet sūrokas, jaustis pipirų aštrumas.
2
Formuojame didžkukulius. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, iki iškils, tada dar minučių.
3
Į stalą teikiame su kepta smulkinta rūkyta šonine, grybais ir svogūno padažu bei grietine. Pirštelius laižysite.