Pagerinkite savo vištienos sparnelius šiuo paprastu orkaitėje keptu alumi pagardintu receptu. Pikantiškas alaus, sojų padažo, medaus, česnako ir imbiero mišinys paprastus sparnelius paverčia aromatingu malonumu. Puikiai traškūs ir glazūruoti sparneliai patiks visai miniai, todėl juos galėsite naudoti atsitiktiniuose susibūrimuose arba kaip sotų savaitės vakaro patiekalą. Geriausia dalis? Minimalios pastangos ir maksimalus skonis!
Ingredientai
Vištienos sparneliai
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 puodelis alaus
1/2 puodelio sojų padažo
1/4 puodelio medaus
2 skiltelės smulkinto česnako
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero
Sezamo sėklų ir smulkintų žaliųjų svogūnų papuošimui (nebūtina)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
Gaminimo eiga
1
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2
Vištienos sparnelius pagardinkite druska ir pipirais.
3
Dubenyje sumaišykite alų, sojų padažą, medų, česnaką ir imbierą, kad susidarytų marinatas.
4
Sudėkite vištienos sparnelius į kepimo indą ir užpilkite marinatu.
5
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, įpusėjus kepimui sparnelius apverskite, kad iškeptų tolygiai.
6
Kai sparneliai taps auksiniai ir traškūs, išimkite iš orkaitės.
7
Jei norite, papuoškite sezamo sėklomis ir smulkintais žaliaisiais svogūnais.
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.