Žemaičių blynai su varške

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ir kokių tik nebūna blynų! Visgi vieni populiariausių Lietuvoje - žemaičių blynai. Siūlome šį tą pakeisti ir pasigaminti kitokį variantą - Žemaičių blynus su varške.

Ingridientai

10 bulvių
300 g varškės
2 šaukštai krakmolo
3 šaukštai natūralaus jogurto
1 šaukštas grietinės
3 šaukštai sviesto arba aliejaus
Prieskoniai: druska, pipirai, raudonėliai, mairūnas ar kiti mėgiami
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Išvirti bulves.
2
Varškę supilti į dubenį, užpilti jogurtu, grietine, prieskoniais, viską išmaišyti ir pertrinti šakute.
3
Bulves nulupti sutrinti, pasūdyti, suberti krakmolą, viską išmaišyti.
4
Paimti tešlos, sudėti dalį varškės ir vėl tešlos - suformuoti blyną.
5
Įkaitinti keptuvėje sviestą arba aliejų, sudėti blynus, apkepti, kol gražiai apskrus abi pusės.
6
Labai tinka patiekiant su grietine ar grietinės padažu.