Žemaičių blynai su vištiena

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

bulvių: 15-16 (vid. dydžio)
kiaušinių: 2
krakmolo: 3 v.š.
miltų: 3 v.š.
druskos
Įdarui:
vištienos: 350 gramų
svogūnų: 1 (vid. dydžio)
sviesto
druskos
maltų juodųjų pipirų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pradžioje bulves nuplaukime, išvirkime su lupenomis, nulupkime bei sumalkime.
2
Tada į sumaltas bulves įmuškime kiaušinius, berkime miltus, krakmolą bei druską. Tešlą labai gerai išminkykime.
3
Tuomet vištieną išvirkime bei sumalkime. Pagardinkime druska bei pipirais.
4
Svogūną smulkiai supjaustykime, pakepinkime svieste bei sumaišykime su malta vištiena.
5
Galiausiai formuokime žemaičių blynus. Į keptuvę pilkime augalinį aliejų, įkaitinkime, dėkime žemaičių blynus bei kepkime iš abiejų pusių, kol blynai gražiai paskrus.
6
Gaminame padažą. Mums reikės: sviesto, grietinės, šlakelio vandens arba sultinio kuriame virė vištiena, druskos, kapotų krapų arba petražolių (nebūtinai).
7
Gilioje keptuvėje ištirpinkime sviestą, dėkime grietinės, pagal savo skonį druskos. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, pilkime šlakelį vištienos sultinio ar vandens. Įmeskime saujelę kapotų žalumynų.