Žiediniai kopūstai tešloje

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tinka patiekti su baltu padažu ir pomidorais!

Ingredientai

1 vnt. didelio kalafioro;
1 stiklinė kefyro;
150 g. kvietinių miltų;
3 kiaušinių;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis cukraus;
1 šaukštas obuolių acto;
200 g. pomidorų;
Aliejaus (kepimui).
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Žiedinis kopūstas supjaustomas (geriau tiesiog rankomis sulaužomas) mažais gabalėliais (apie 2 – 3 sm skersmens).
2
Tuomet gabalėliai dedami į pasūdytą, parūgštintą, pasaldintą vandenį ir verdama apie 10 minučių.
3
Atskirai iki standumo išplakami trijų kiaušinių baltymai.
4
Tryniai sumaišomi su kefyru, druska, miltais iki grietinės tirštumos masės, tuomet įdedami išplakti baltymai.
5
Tuomet belieka žiedinių kopūstų gabaliukus merkti į tešlą ir dėti į įkaitusio aliejaus puodą ir palaukti kol apskrus (2 – 3 min.).
6
Jei aliejus gabaliukų pilnai neapsemia, juos reikia pavartyti.