Žuvies kotletai su grybų įdaru, riešutų padaže

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

marinuotos silkės 4 filė
lydekos 1 kg
100 g grybų
100 g fermentinio sūrio
3 kiaušiniai
2 v.š. manų kruopų
džiūvėsėlių
rūgščios aštrios uogų pastos
pieno
grietinės
aliejaus
svogūno
česnako
lazdyno riešutų
100 ml naminio balto vyno
krapų
petražolių
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sutvarkome silkę, atskiriame silkės pienes ir ikrus, nuskutame lydeką, išvalome vidurius, išimame žuvų kaulus. Žuvies filė su pienėmis ir ikrais sumalame, įmušame du kiaušinius, sudedame plikytas mano kruopas, prieskonius, druską ir gerai išmaišome. Jei žuvies tešla per skysta dedame žiupsnelį miltų.
2
Malimo mašina sumalame grybus, svogūną ir česnaką, barstome pipirų ir druskos, dedame į įkaitintą keptuvę pašlakstytą aliejumi ir apkepiname. Suverčiame į dubenį, smulkia tarka patarkuojame fermentinio sūrio ir gerai išmaišome.
3
Iš žuvies faršo formuokite paplotėlius, dedame šaukštą įdaro, suformuojame saujos dydžio kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje kol gražiai apskrus.
4
Sutriname lazdynų riešutų du šaukštus, į keptuvę pilame puse stiklinės pieno, beriame sutrintus riešutus ir troškiname kol suminkštės. Beriame smulkintas prieskonines žoleles, šaukštą grietinės, rūgščių aštrių uogų pastos ir ml naminio balto vyno, viską gerai išmaišome iki užvirs. Į stalą teikiame su bulvių koše ir daržovėmis. Pirštelius laižysite.