Žuvies suktinukai su pomidorais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

baltos žuvies filė: 5-6 (pangasija, jūros lydeka arba menkė)
vyšniniai pomidorai: 200-300 gramų
alyvuogių aliejus: 2-3 šaukštai
citrinos sultys: 1 šaukštas
šviežias bazilikas: 1/2 šaukšto (sukapotas)
druska
šviežiai malti juodieji pipirai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia sukapotą baziliką sumaišykime su šaukštu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis.
2
Tuomet žuvį nuplaukime, nusausinkime bei įtrinkime pasiruoštu baziliko ir aliejaus mišiniu. Padėkime į šaldytuvą maždaug valandai.
3
Tada pomidorus nuplaukime, atidėkime vėlesniam laikui. Kitus perpjaukime per pusę, sudėkime ant kepimo skardos, pašlakstykime alyvuogių aliejumi bei užberkime šiek tiek druskos.
4
Po to imkime po vieną žuvies filė, pabarstykime druska, bei apvyniokime apie pomidorą. Suktinuką sutvirtinkime mediniu iešmeliu. Tuomet suktinukus sudėkime į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
5
Žuvį dėkimė į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie minučių. (priklauso nuo žuvies filė storio).
6
Pomidorus kepkime maždaug minučių laipsnių orkaitėje (virš žuvies).
7
Galiausiai iškeptus pomidorus pabarstykime pipirais bei patiekime su suktinukais. Ragaujame! Skanaus :)