Žuvų pyragas su raugintais kopūstais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tikriem žūvies ir raugintų kopūstų mėgėjams.

Ingredientai

1 kg šaldytos mielinės tešlos,
500 g žuvų filė (tiks menkės, lydekos, jūros ešeriai),
šaukštas augalinio aliejaus,
4 stiklinės raugintų kopūstų,
80 g sviesto,
1 svogūnas,
stiklinė sultinio,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Kopūstus nusunkite, perpilkite verdančiu vandeniu ir pakepinkite svieste.
2
Suberkite susmulkintus svogūnus, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišant troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
3
Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
4
Iškočiokite du tešlos lakštus, vieną jų patieskite ant riebalais išteptos kepimo skardos, ant jos tolygiai paskirstykite pusę kopūstų, ant jų sudėkite žuvis, o viršuje – likusią pusę kopūstų.
5
Uždenkite įdarą antru tešlos lakštu, jame padarykite angas (kad kepant pyragas neplyšinėtų), apspauskite kraštus ir papuoškite tešlos žuvelėmis.
6
Kepkite apie 45-50 minučių iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.