“Žydinti” duona

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Greitai ir lengvai pagaminama duona, kuri labai skaniai kvepia šviežumu, žalumynais ir išsilydžiusiu sūriu... Išmėginkite patys!

Ingredientai

1 kepalas nepjaustyto batono/duonos
300 g sūrio
50-100 g lydyto sviesto
0,5 puodelio smulkintų svogūnų, ar svogūnų laiškų
Atminkite, kad ingredientų kiekis priklauso ir nuo Jūsų pasirinktos duonos/batono dydžio :)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2
Duoną/batoną įpjauti išilgai ir skersai, kad gautųsi kvadratėliai, tačiau nesupjaustykite jos, tik įpjaukite.
3
Į duonos/batono tarpus tarp kvadratėlių sudėti sūrį, tuomet aptepti tarpus ir visą kepalėlį sviestu, užverti svogūno laiškais, ar į vidų sudėti ir smulkiai pjaustytus svogūnus. Kepalėlį dėti į kepimo indą ir kepti.
4
Patogiausią kepti suvyniotą folijoje, apie 15 min.