Vasariškos salotos su burrata

Vasariškos salotos su burrata

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios salotos gal pasirodys brangokos, bet sezono metu ne tokios jau ir brangios. Vaisius ar uogas galima pakeisti savo nuožiūra. Patiekite su prosciutto kumpeliu arba be jo – puikus pasirinkimas tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Salotos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Vaisiams ir uogoms pjaustyti)
  • Aštrus peilis (Vaisiams ir uogoms pjaustyti)
  • Didelė lėkštė arba dubuo (Salotoms pateikti)
  • Mažas dubenėlis (Padažui maišyti)
  • Šaukštas (Padažui maišyti ir pilti)

Ingredientai
  

Salotos

  • 1 vnt Burrata sūris
  • 100 g Rukola
  • 1 vnt Avokadas - Supjaustytas griežinėliais
  • 100 g Braškės - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Mandarinas arba apelsinas - Nuluptas ir supjaustytas
  • 50 g Gervuogės arba šilauogės
  • 100 g Mango vaisius - Supjaustytas griežinėliais

Padažas

  • 2 v.š. Pesto padažas - Praskiedžiame su alyvuogių aliejumi
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Sumaišyti su pesto padažu
  • 2 v.š. Apelsinų sultys - Šviežiai spaustos
  • 1 v.š. Balzaminio Modenos acto kremas - Apšlakstyti salotas
  • 30 g Kapotų sūdytų pistacijų - Arba paskrudintų smulkintų anakardžių riešutų

Gaminimo eiga
 

  • Rukolą sudėti į didelę lėkštę arba dubenį.
  • Supjaustyti avokadą, braškes, mandariną (arba apelsiną), gervuoges (arba šilauoges) ir mango. Sudėti ant rukolos.
  • Į mažą dubenėlį supilti pesto padažą, alyvuogių aliejų ir apelsinų sultis. Gerai išmaišyti.
  • Apšlakstyti salotas paruoštu padažu.
  • Ant viršaus uždėti burrata sūrį ir apšlakstyti balzaminio Modenos acto kremu.
  • Užberti kapotų sūdytų pistacijų arba paskrudintų smulkintų anakardžių riešutų.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais ir uogomis pagal sezoną. Prosciutto kumpelis puikiai tiktų prie šių salotų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Burrata, Lengvos salotos, Vaisių salotos, Vasaros salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating