
Vasariškos salotos su burrata
Šios salotos gal pasirodys brangokos, bet sezono metu ne tokios jau ir brangios. Vaisius ar uogas galima pakeisti savo nuožiūra. Patiekite su prosciutto kumpeliu arba be jo – puikus pasirinkimas tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Vaisiams ir uogoms pjaustyti)
- Aštrus peilis (Vaisiams ir uogoms pjaustyti)
- Didelė lėkštė arba dubuo (Salotoms pateikti)
- Mažas dubenėlis (Padažui maišyti)
- Šaukštas (Padažui maišyti ir pilti)
Ingredientai
Salotos
- 1 vnt Burrata sūris
- 100 g Rukola
- 1 vnt Avokadas - Supjaustytas griežinėliais
- 100 g Braškės - Supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Mandarinas arba apelsinas - Nuluptas ir supjaustytas
- 50 g Gervuogės arba šilauogės
- 100 g Mango vaisius - Supjaustytas griežinėliais
Padažas
- 2 v.š. Pesto padažas - Praskiedžiame su alyvuogių aliejumi
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Sumaišyti su pesto padažu
- 2 v.š. Apelsinų sultys - Šviežiai spaustos
- 1 v.š. Balzaminio Modenos acto kremas - Apšlakstyti salotas
- 30 g Kapotų sūdytų pistacijų - Arba paskrudintų smulkintų anakardžių riešutų
Gaminimo eiga
- Rukolą sudėti į didelę lėkštę arba dubenį.
- Supjaustyti avokadą, braškes, mandariną (arba apelsiną), gervuoges (arba šilauoges) ir mango. Sudėti ant rukolos.
- Į mažą dubenėlį supilti pesto padažą, alyvuogių aliejų ir apelsinų sultis. Gerai išmaišyti.
- Apšlakstyti salotas paruoštu padažu.
- Ant viršaus uždėti burrata sūrį ir apšlakstyti balzaminio Modenos acto kremu.
- Užberti kapotų sūdytų pistacijų arba paskrudintų smulkintų anakardžių riešutų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais ir uogomis pagal sezoną. Prosciutto kumpelis puikiai tiktų prie šių salotų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 60mg