
Apelsininė morkų sriuba su kokoso pienu ir anakardžių riešutais
Ši sriuba yra puikus pavyzdys, kaip egzotiškos ingredientos gali suteikti įprastoms daržovėms naujų skonių. Apelsinai ir kokoso pienas suteikia sriubai malonų saldumą, o anakardžių riešutai priduria šiek tiek traškumo. Puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek ypatingoms progoms. Sriubą galima tiekti su cruasanais, kurie suteikia dar daugiau skonių ir tekstūrų derinio.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas sriubai virti)
- Trintuvas (Sriubos trynimui iki vientisos masės)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Lenta (Daržovių pjaustymui)
- Keptuvė (Riešutų kepimui)
Ingredientai
- 800 gr Morkos - Nuluptos ir supjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkinti
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 2 vnt Apelsinai - Nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- Kokoso pienas
- Imbiero - Šviežio, smulkinto
- 0.5 a.š. Ciberžolės milteliai
- Pipirai, druska - Pagal skonį
- Paukštienos ar daržovių sultinys - Skystumo reguliavimui
- 4 v.š Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Kalendros - Pateikimui
- Anakardžių riešutai - Pakepinti, kai kurie smulkinti
- Rūkytos paprikos milteliai - Naudojami kepinant riešutus
Gaminimo eiga
- Nutarkuokite apelsinų žievelę ir išspauskite sultis. Nulupkite ir susmulkinkite daržoves.
- Pakepinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje, kol paruduos. Įpilkite kelis lašus aliejaus, pabarstykite druskos ir rūkytos paprikos miltelių. Perkelkite riešutus į kitą indą.
- Puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus ir česnaką. Po kelių minučių pridėkite morkas ir truputį smulkinto imbiero. Kepkite dar 5 minutes, po to sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir troškinkite.
- Kai daržovės suminkštėja, įpilkite truputį sultinio, apelsinų sulčių, šiek tiek kokoso pieno, prieskonių (druska, pipirai). Skystį pridėkite po truputį, kad galėtumėte reguliuoti sriubos tirštumą.
- Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę. Trintuvu sutrinkite sriubą iki kreminės masės, supilkite atgal į puodą ir užvirkite. Patiekite su kokoso pienu, keptais anakardžių riešutais ir kalendra.
Pabaigai…
Sriubą galima patiekti su cruasanais, kurie suteikia dar daugiau skonių ir tekstūrų derinio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 300mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 12gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 40mg