
Armėniška ryžių sriuba “Kiufta”
Armėniška ryžių sriuba “Kiufta” yra nuostabaus skonio sriuba, ji greitai ir lengvai paruošiama, bei tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Ingredientai
- mėsos sultinys: 2 litrai
- ryžiai: 3/4 stiklinės
- aviena arba kiauliena: 500 g
- kiaušiniai: 3
- svogūnai: 1 didelis
- sviestas: 1 šaukštas
- pienas: truputį
- Pipirai
- Druska
- smulkiai supjaustyti žalumynai (petražolės, krapai, kalendra)
Gaminimo eiga
- Perrinktus ir perplautus ryžius suberti į mėsos sultinį kartu su svieste pakepintais svogūnais.
- Mėsą sumalti, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, prieskoninių žalumynų.
- Du šaukštelius ne visai išvirusių ryžių supilti į sietelį ir nutekėjus vandeniui sukrėsti į paruoštą faršą.
- Iš faršo suvolioti didelius kukulius, įdėti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies.
- Du kiaušinius suplakti su pienu ir pamažu maišant supilti į sriubą.
- Išvirusius kukulius išdėti į lėkštes ir užpilti sriuba.
- Įberti sukapotų žalumynų.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.