Armėniška ryžių sriuba “Kiufta”

Armėniška ryžių sriuba “Kiufta”

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Armėniška ryžių sriuba “Kiufta” yra nuostabaus skonio sriuba, ji greitai ir lengvai paruošiama, bei tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • mėsos sultinys: 2 litrai
  • ryžiai: 3/4 stiklinės
  • aviena arba kiauliena: 500 g
  • kiaušiniai: 3
  • svogūnai: 1 didelis
  • sviestas: 1 šaukštas
  • pienas: truputį
  • Pipirai
  • Druska
  • smulkiai supjaustyti žalumynai (petražolės, krapai, kalendra)

Gaminimo eiga
 

  • Perrinktus ir perplautus ryžius suberti į mėsos sultinį kartu su svieste pakepintais svogūnais.
  • Mėsą sumalti, įmušti kiaušinį, įberti druskos, pipirų, prieskoninių žalumynų.
  • Du šaukštelius ne visai išvirusių ryžių supilti į sietelį ir nutekėjus vandeniui sukrėsti į paruoštą faršą.
  • Iš faršo suvolioti didelius kukulius, įdėti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies.
  • Du kiaušinius suplakti su pienu ir pamažu maišant supilti į sriubą.
  • Išvirusius kukulius išdėti į lėkštes ir užpilti sriuba.
  • Įberti sukapotų žalumynų.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Armėniški patiekalai, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating