Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 l vištienos sultinio
  • 50 g baltųjų kiniškų grybų
  • 0,5 valgomasis šaukštas baltųjų pipirų – norint daugiau aštrumo, dėti 1 valgomąjį šaukštą
  • 0,5 puodelio baltojo acto
  • 1 indelis bambuko ūglių juostelių
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
  • 0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
  • Čili pipiras
  • Vištos krūtinėle
  • Druskos pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Išverdame vištienos sultinį. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome – min ir supjaustome. Vištienos krūtinėlę supajaustome plonomis juostelėmis. Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipirą, druską ir supjaustytą juostelėmis vištienos krūtinėlę. Paverdam – min. dedam grybus, bambuko ūglius.
  • Pastoviai maišant pamažu supilamas kukurūzų krakmolas į sriubą – prieš pilant, krakmolas išmaišytas nedideliame kiekyje vandens. Patiekiant įdėti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko. Tokią pat sriubą galima pasigaminti su jūros gerybėmis.

Pabaigai…

Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.
Recepto raktažodžiai Grybų patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating