Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Ingredientai
- 3 l vištienos sultinio
- 50 g baltųjų kiniškų grybų
- 0,5 valgomasis šaukštas baltųjų pipirų – norint daugiau aštrumo, dėti 1 valgomąjį šaukštą
- 0,5 puodelio baltojo acto
- 1 indelis bambuko ūglių juostelių
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
- 0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
- Čili pipiras
- Vištos krūtinėle
- Druskos pagal skonį
Gaminimo eiga
- Išverdame vištienos sultinį. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome – min ir supjaustome. Vištienos krūtinėlę supajaustome plonomis juostelėmis. Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipirą, druską ir supjaustytą juostelėmis vištienos krūtinėlę. Paverdam – min. dedam grybus, bambuko ūglius.
- Pastoviai maišant pamažu supilamas kukurūzų krakmolas į sriubą – prieš pilant, krakmolas išmaišytas nedideliame kiekyje vandens. Patiekiant įdėti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko. Tokią pat sriubą galima pasigaminti su jūros gerybėmis.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.