
Barščiai su rūkyta šonine
Šio patiekalo gaminimo instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- kiaulienos su kaulu: 300 gram7
- rūkytos šoninės: 100 gramų
- burokėlių: 5
- burokėlių sunkos: 1 stiklinė
- pupelių: 1 stiklinė
- morkų: 2
- antaninių obuolių: 2
- svogūnų: 2
- petražolės šaknis: 1
- bulvių: 2
- pomidorų padažo: 3 valgomųjų šaukštų
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- lauro lapų: 2
- krapų: 1 arbatinio šaukštelio
- kvapųjų pipirų žirnelių: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos
Gaminimo eiga
- Pupeles iš vakaro užmerkiame, tuomet išverdame.
- Burokėlius nuplauname, nulupame, sutarkuojame stambia trintuve bei troškiname su pomidorų tyre bei burokėlių sunka.
- Tuomet svogūnus pakepiname svieste su morkomis bei petražolės šaknimi, iki tol kol suminkštės.
- Po to iš kiaulienos išverdame sultinį. Į jį sudedame kubeliais supjaustytas bulves, sumetame laurų lapelius bei pipirų žirnelius ir maždaug minučių paverdame. Tada sudedame troškintus burokėlius, kiek pavirusios – svogūnų, morkų bei petražolės šaknies troškinį, galiausiai – virtas pupeles ir dar kažkur minutes paverdame.
- Sudedame kubeliais supjaustytus obuolius ir kepintą susmulkintą šoninę.
- Galiausiai, tiekdamos į lėkštę įdedame mažais gabalėliais supjaustytos kiaulienos, iberiame žalumynų. Pati skaniausia sriuba!
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!