Bulgariska šaltsriubė su bulvių piure

Bulgariska šaltsriubė su bulvių piure

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši bulgariška šaltsriubė yra puikus pasirinkimas karštoms dienoms, kai norime kažko gaivaus ir lengvo. Ji paruošiama iš agurkų, jogurto, česnakų ir šviežių krapų, o pridėjus graikinius riešutus ir alyvuogių aliejų, sriuba tampa dar skanesnė ir sveikesnė. Tai puiki alternatyva tradiciniams šaltibarščiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Bulgarų virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Agurkams ir jogurtui maišyti)
  • Česnako spaustukas (Česnakui smulkinti)
  • Peilis (Agurkams pjaustyti)
  • Šakutė (Jogurtui suplakti)

Ingredientai
  

  • 500 g Agurkai - Supjaustyti mažais kubeliais
  • 500 g Natūralus tirštas jogurtas
  • 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai sukapoti arba sutrinti
  • 2-3 valg. š. Švieži krapai - Smulkiai kapoti
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejus
  • 1 žiupsnelis Druska - Pagal skonį
  • 1 sauja Graikiniai riešutai - Nebūtinai, sutrinti
  • 1 st. Vanduo - Nebūtinai, jei per tiršta

Gaminimo eiga
 

  • Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
  • Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską.
  • Supilkite aliejų ir išmaišykite.
  • Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
  • Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos bei pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių.
  • Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

Pabaigai…

Labai skanu ir puiki sriubytė karštoms dienoms, kai norime kažko kito nei šaltibarščiai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 10mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Agurkai, jogurtas, Šaltsriubė, Vasara
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating