Bulvienė su špinatais

Bulvienė su špinatais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tikriem gurmanam.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g nesukrintančių bulvių,
  • didelis svogūnas,
  • 30 g sviesto,
  • 300 g špinatų (šaldytų),
  • 1 litras jautienos sultinio,
  • 1/4 litro grietinėlės,
  • 1 trynys,
  • 3 šaukšteliai sauso vermuto,
  • 2 šaukšteliai kario,
  • druskos, šviežiai maltų pipirų, šviežiai tarkuoto muskato,
  • 120 g grietinės.

Gaminimo eiga
 

  • Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, nuluptus svogūnus – plonais griežinėliais.
  • Atitirpintus špinatus nuspauskite, sukapokite.
  • Puode pakaitinkite sviestą, apkepkite svogūnus. Suberkite špinatus ir bulves.
  • Trumpai pakepinkite, supilkite sultinį. Užvirinkite ir uždengtame puode pavirkite 15 min. Grietinėlę išsukite su tryniu, vermutu ir kariu.
  • Nuimkite puodą nuo ugnies, į paruoštą mišinį įpilkite šiek tiek sriubos, išmaišykite, supilkite į sriubą ir maišykite, kol gerai pasiskirstys ir sutirštės. Neužvirinkite.
  • Pasūdykite, dosniai pagardinkite muskatu ir pipirais.
  • Grietinę patiekite atskirai.

Pabaigai…

Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating