Bulvienė su špinatais
Tikriem gurmanam.
Ingredientai
- 500 g nesukrintančių bulvių,
- didelis svogūnas,
- 30 g sviesto,
- 300 g špinatų (šaldytų),
- 1 litras jautienos sultinio,
- 1/4 litro grietinėlės,
- 1 trynys,
- 3 šaukšteliai sauso vermuto,
- 2 šaukšteliai kario,
- druskos, šviežiai maltų pipirų, šviežiai tarkuoto muskato,
- 120 g grietinės.
Gaminimo eiga
- Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, nuluptus svogūnus – plonais griežinėliais.
- Atitirpintus špinatus nuspauskite, sukapokite.
- Puode pakaitinkite sviestą, apkepkite svogūnus. Suberkite špinatus ir bulves.
- Trumpai pakepinkite, supilkite sultinį. Užvirinkite ir uždengtame puode pavirkite 15 min. Grietinėlę išsukite su tryniu, vermutu ir kariu.
- Nuimkite puodą nuo ugnies, į paruoštą mišinį įpilkite šiek tiek sriubos, išmaišykite, supilkite į sriubą ir maišykite, kol gerai pasiskirstys ir sutirštės. Neužvirinkite.
- Pasūdykite, dosniai pagardinkite muskatu ir pipirais.
- Grietinę patiekite atskirai.
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.