Dilgėlių sriuba

Dilgėlių sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugelis iš mūsų esame nepatenkinti soduose ir daržuose priaugusiomis dilgėlėmis, tačiau neskubėkite jų naikinti! Ar galėjote pagalvoti, kad iš šių stebuklingų piktžolių galima pasigaminti labai daug maistingų patiekalų? Vienas tokių yra dilgėlių sriuba, kurioje gausu vitaminų C, E, K, B ir kitų maistingų medžiagų. Pasigaminkite šią ryškią žalią sriuba ir džiaukitės puikia savijauta 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 100 g dilgėlių
  • 1 smulkintas svogūnas
  • 2 smulkintos česnako skiltelės
  • 2 nuskustos ir supjaustytos bulvės
  • 1 litras sultinio
  • Priedai: druska, pipirai, mėgiamos žolelės

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, juos apkepti.
  • Nuplauti dilgėles, nurinkti tik lapelius.
  • Į puodą supilti ir užvirti sultinį, tuomet suberti bulves, kad jos apvirtų.
  • Kai bulvės suminkštės, suberti apkeptus svogūnus ir česnakus, dilgėlių lapelius ir juos apvirti 2-3 min.
  • Pagardinti prieskoniais, tuomet viską supilti į maisto trintuvą ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
  • Skanaus!

Pabaigai…

Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Sriubos, Sveiki patiekalai, Sveikos sriubos, Užkandžiai, Virti patiekalai, Virtos sriubos, Žali patiekalai, Žoliniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating