Gurmaniška svogūninė
Tikriems gurmanams!
Ingredientai
- 4 didelių svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- Sauja čiobrelių
- 1 valg. šaukšt. sviesto
- 1 valg. šaukšt. cukraus
- 1 valg. šaukšt. aliejaus
- Žiupsenlis juodų maltų pipirų
- 100 g fermentinio sūrio
- 1 l sultinio (jautienos)
- Prancūziškas batonas.
Gaminimo eiga
- Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius.
- Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!
- Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio.
- Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.
- Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus.
- Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.
- Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.