Gurmaniška svogūninė

Gurmaniška svogūninė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tikriems gurmanams!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 didelių svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • Sauja čiobrelių
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1 valg. šaukšt. cukraus
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus
  • Žiupsenlis juodų maltų pipirų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 l sultinio (jautienos)
  • Prancūziškas batonas.

Gaminimo eiga
 

  • Į kaitinimo puodą dedame sviestą, pilame aliejų, sudedame česnako skilteles ir gražiai supjaustytus svogūnus, suberiame čiobrelius.
  • Viską kepame ant silpnos ugnies apie 15 min. Svarbu: maišome ir nesudeginame!
  • Suberiame šaukštą cukraus ir padidiname ugnį, leidžiame svogūnams pagelsti ir karamelizuotis, taip įgaunant daugiau skonio.
  • Tuomet pilame į puodą sultinį ir verdame dar apie 20 min. Kol svogūnai visai suminkštės, o sriuba taps tirštesnė.
  • Įkaitiname orkaitę, sriubą supilame į tinkamus indelius, suberiame sūrį ir kepame, kol sūris ištirps ir truputi apskrus.
  • Šalia pakepiname prancūziško batono riekeles.
  • Atsargiai išimkite iš orkaitės karštas lėkštes ir patiekiame.

Pabaigai…

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.
Recepto raktažodžiai Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating