Itališka svogūnų sriuba
Tikra Itališka svogūnų sriuba! Paragaukime ką kasdien valgo Italai.
Ingredientai
- svogūnai: 1 kg
- petražolių stiebai: 3
- morkos: 2
- alyvų aliejus: 100 ml
- mėsos sultinys: 1 l
- druska
- pipirai
- balta duona: 300 g
- parmezano sūris: 100 g (tarkuotas)
- kiaušiniai: 4 (nebūtinai)
Gaminimo eiga
- Svogūnus (Italai rekomenduoja raudonuosius) nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti.
- Visa tai moliniame inde (taip siūlo Italai) ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie 1 valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu.
- Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
- Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti su alyvų aliejumi, įdėti po riekę į dubenį, užpilti sriuba ir užbarstyti tarkuotu sūriu.
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.