Itališka svogūnų sriuba

Itališka svogūnų sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tikra Itališka svogūnų sriuba! Paragaukime ką kasdien valgo Italai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Itališki patiekalai, Sriubos
Virtuvė Itališka
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • svogūnai: 1 kg
  • petražolių stiebai: 3
  • morkos: 2
  • alyvų aliejus: 100 ml
  • mėsos sultinys: 1 l
  • druska
  • pipirai
  • balta duona: 300 g
  • parmezano sūris: 100 g (tarkuotas)
  • kiaušiniai: 4 (nebūtinai)

Gaminimo eiga
 

  • Svogūnus (Italai rekomenduoja raudonuosius) nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti.
  • Visa tai moliniame inde (taip siūlo Italai) ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie 1 valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu.
  • Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
  • Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti su alyvų aliejumi, įdėti po riekę į dubenį, užpilti sriuba ir užbarstyti tarkuotu sūriu.

Pabaigai…

Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.
Recepto raktažodžiai Itališki patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating