Lęšių ir daržovių sriuba
Jei turite kitų idėjų, kviečiu pasidalinti jomis komentaruose apačioje.
Ingredientai
- 1 1/4 puodelio žalių lęšių
- 3 salierų stiebai su nupjautai lapais
- 3 skiltelės pjaustyto česnako
- 400g pjaustytų pomidorų
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- tarkuotas parmezano sūris ir salierų lapai patiekimui
- 2 pjaustytos nuluptos morkos
- 1 pjaustytas svogūnas
Gaminimo eiga
- Nuplaukite lęšius po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Sudėkite į didelį puodą bei panardinkite vandenyje. Užvirkite aukštoje temperatūroje. Nusausinkite, nuplaukite ir suberkite atgal į puodą.
- Įpilkite puodelius vandens ir vėl užvirkite aukštoje temperatūroje. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus parmezaną. Pagardinkite druska pagal skonį. Uždenkite ir virkite žemoj temperatūroje valandą kol lęšiai suminkštės ir sriuba sutirštės.
- Patiekite su ant viršaus pabarstydami parmezano ir keletu pjaustytų salierų lapų.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.