Minestronė su špinatais ir pupelėmis

Minestronė su špinatais ir pupelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši vakarienė atsirado iš įkvėpimo – šaldytuve radau užsilikusių špinatų, todėl nusprendžiau paruošti minestronę. Rezultatas buvo puikus: soti sriuba, kupina daržovių ir šiek tiek itališko skonio. Nors receptas be mėsos, sriuba yra pakankamai soti dviems dienoms. Jeigu neturite galimybės nuvykti į Italiją, šis patiekalas padės jums pajusti Italijos skonį savo virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis sriubai)
  • Keptuvė (Daržovėms apkepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarkavimo įrankis (Kietam sūriui tarkuoti)

Ingredientai
  

  • 200 g Baltosios pupelės - Mirkyta per naktį
  • 1 vnt Svogūnas
  • 2 vnt Morkos
  • 2 vnt Saliero stiebai
  • 4-5 vnt Česnako skiltelės - Kapotos
  • 2 valg. šaukštai Pomidorų pasta
  • 1 arb. šaukštelis Itališkų žolelių prieskonių mišinys
  • 3 vnt Lauro lapai
  • 1 vnt Bulvė - Supjaustyta kubeliais
  • 5-6 valg. šaukštai Pomidorų padažas
  • Makaronai - Smulkūs, tinkami sriubai
  • Špinatai - Smulkinti
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Kietas sūris - Tarkuotas, prieš patiekiant

Gaminimo eiga
 

  • Mirkykite pupeles per naktį, tada virkite jas apie 30 minučių pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės.
  • Užvirkite puodą su maždaug 2 litrais vandens, įdėkite sultinio kubelius ir lauro lapus.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas ir saliero stiebus. Apkepkite svogūną keptuvėje su aliejumi, tada pridėkite morkas ir salierus, ir toliau kepkite, kol daržovės suminkštės.
  • Į keptuvę pridėkite kapotą česnaką, po minutės pridėkite pomidorų pastą, žoleles, druską ir pipirus. Perkelkite viską į sriubos puodą.
  • Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą bulvę ir virkite apie 10 minučių. Tada pridėkite pomidorų padažą ir smulkius makaronus. Virkite, kol makaronai bus minkšti.
  • Pridėkite špinatus ir virkite dar 1 minutę.
  • Prieš patiekiant sriubą, pabarstykite tarkuotu kietu sūriu.

Pabaigai…

Jeigu sriuba atrodo per tiršta, ją galima praskiesti papildomu vandeniu arba daržovių sultiniu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 15mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 12gCukrus: 8gVitaminas A: 6000IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Itališka virtuvė, Minestrone, Pupelės, Špinatai, Vegetariškas receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating