Minestronė su špinatais ir pupelėmis
Ši vakarienė atsirado iš įkvėpimo – šaldytuve radau užsilikusių špinatų, todėl nusprendžiau paruošti minestronę. Rezultatas buvo puikus: soti sriuba, kupina daržovių ir šiek tiek itališko skonio. Nors receptas be mėsos, sriuba yra pakankamai soti dviems dienoms. Jeigu neturite galimybės nuvykti į Italiją, šis patiekalas padės jums pajusti Italijos skonį savo virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis sriubai)
- Keptuvė (Daržovėms apkepti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarkavimo įrankis (Kietam sūriui tarkuoti)
Ingredientai
- 200 g Baltosios pupelės - Mirkyta per naktį
- 1 vnt Svogūnas
- 2 vnt Morkos
- 2 vnt Saliero stiebai
- 4-5 vnt Česnako skiltelės - Kapotos
- 2 valg. šaukštai Pomidorų pasta
- 1 arb. šaukštelis Itališkų žolelių prieskonių mišinys
- 3 vnt Lauro lapai
- 1 vnt Bulvė - Supjaustyta kubeliais
- 5-6 valg. šaukštai Pomidorų padažas
- Makaronai - Smulkūs, tinkami sriubai
- Špinatai - Smulkinti
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Kietas sūris - Tarkuotas, prieš patiekiant
Gaminimo eiga
- Mirkykite pupeles per naktį, tada virkite jas apie 30 minučių pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės.
- Užvirkite puodą su maždaug 2 litrais vandens, įdėkite sultinio kubelius ir lauro lapus.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas ir saliero stiebus. Apkepkite svogūną keptuvėje su aliejumi, tada pridėkite morkas ir salierus, ir toliau kepkite, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę pridėkite kapotą česnaką, po minutės pridėkite pomidorų pastą, žoleles, druską ir pipirus. Perkelkite viską į sriubos puodą.
- Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą bulvę ir virkite apie 10 minučių. Tada pridėkite pomidorų padažą ir smulkius makaronus. Virkite, kol makaronai bus minkšti.
- Pridėkite špinatus ir virkite dar 1 minutę.
- Prieš patiekiant sriubą, pabarstykite tarkuotu kietu sūriu.
Pabaigai…
Jeigu sriuba atrodo per tiršta, ją galima praskiesti papildomu vandeniu arba daržovių sultiniu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 15mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 12gCukrus: 8gVitaminas A: 6000IUVitaminas C: 40mg