
Paukštienos ir kukuruzų sriuba
Likučių naikinimas! Mėgstu tokią sriubą užsisakyti iš kiniečių su vištiena, todėl pabandžiau pasigaminti namuose ir sunaudoti nuo Kalėdų likusius kalakuto likučius. Ši sriuba yra puikus būdas panaudoti likusią paukštieną ir sukurti skanų ir maistingą patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Keptuvė (Česnakui pakepinti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui suplakti)
Ingredientai
Sultinys
- 1 l Vištienos sultinys
- 2 skiltelės Česnakas
Paukštiena
- 100-200 g Kepta vištiena arba kalakutiena - Plėšyta
- 1 vnt Kiaušinis - Suplaktas
- 2 v.s Kukuruzų krakmolas
- 200 g Šaldyti ar konservuoti kukuruzai
- Svogūnų laiškai
Gaminimo eiga
- Puode pakepinkite česnaką, sudėkite plėšytą vištieną ir užpilkite sultiniu, pavirkite apie 5 minutes.
- Šiek tiek patrinkite kukuruzus ir sudėkite į puodą, pavirkite dar 5 minutes, įberkite pipirų ir druskos pagal skonį.
- Pamažu sudėkite kukuruzų krakmolą, maišykite kol sriuba sutirštės.
- Suplakite kiaušinį ir maišant pilkite į sriubą, įdėkite svogūnų laiškų ir sriuba bus paruošta.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz., antieną arba fazaną, kad paįvairintumėte skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg