Petražolių sriuba

Petražolių sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprasta instrukcija, kurią rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 125 g šviežių petražolių lapelių
  • 75 g sviesto
  • 300 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų
  • 1 didelio svogūno, nulupto ir supjaustyto
  • 750 ml vištienos sultinio
  • 125 ml grietinėlės
  • žiupsnelio druskos
  • juodųjų pipirų
  • kelių didelių šaukštų vandens

Gaminimo eiga
 

  • Petražolių lapelius padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį susmulkinkite.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytas bulves, suberkite smulkintą svogūną ir petražoles. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves, kol bulvės suminkštės. Į sviestą įlašinkite kelis šaukštus vandens, kad daržovės nepridengtų.
  • Bulvėms suminkštėjus į keptuvę supilkite vištienos sultinį. Uždengę keptuvę sriubą šildykite dar minučių.
  • Sudėkite likusių petražolių lapelius. Atidengę keptuvę kaitinkite sriubą dar kelias minutes ir gerai išmaišykite medine mentele. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Padidinkite ugnį ir leiskite sriubai užvirti.
  • Sriubą supilkite į dubenį ir sutrinkite. Leiskite atvėsti.
  • Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
  • Sriubą šildykite keptuvėje. Patiekite su šviežia itališka duona.

Pabaigai…

Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating