Petražolių sriuba
Paprasta instrukcija, kurią rasite žemiau.
Ingredientai
- 125 g šviežių petražolių lapelių
- 75 g sviesto
- 300 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų
- 1 didelio svogūno, nulupto ir supjaustyto
- 750 ml vištienos sultinio
- 125 ml grietinėlės
- žiupsnelio druskos
- juodųjų pipirų
- kelių didelių šaukštų vandens
Gaminimo eiga
- Petražolių lapelius padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį susmulkinkite.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite pjaustytas bulves, suberkite smulkintą svogūną ir petražoles. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves, kol bulvės suminkštės. Į sviestą įlašinkite kelis šaukštus vandens, kad daržovės nepridengtų.
- Bulvėms suminkštėjus į keptuvę supilkite vištienos sultinį. Uždengę keptuvę sriubą šildykite dar minučių.
- Sudėkite likusių petražolių lapelius. Atidengę keptuvę kaitinkite sriubą dar kelias minutes ir gerai išmaišykite medine mentele. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Padidinkite ugnį ir leiskite sriubai užvirti.
- Sriubą supilkite į dubenį ir sutrinkite. Leiskite atvėsti.
- Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
- Sriubą šildykite keptuvėje. Patiekite su šviežia itališka duona.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.