Raugintų kopūstų sriuba
Pradėkite nuo ingredientų sąrašo ir instrukcijų žemiau.
Ingredientai
- jautiena su kaulais arba rūkyta kiauliena: 500 gramų
- džiovinti baravykai: 30 gramų
- rauginti kopūstai: 0,5 litro
- įvairios prieskoninės daržovės
- pipirai: 10
- lauro lapeliai: 1
- miltai: 1 šaukštas
- taukai: 1 šaukštas
- pomidorų košė: 1 šaukštas
- vanduo: 3,5 litro
Gaminimo eiga
- Pradžioje iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių bei grybų išvirkime sultinį. Raugintus kopūstus (jeigu jie labai rūgštūs, juos reikia nuplauti) ištroškinkime atskirame inde su taukais ir viena stikline vandens.
- Tuomet kai kopūstai baigs troškintis, įdėkime pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, viską gerai išmaišykime, tada dar truputį patroškinkime bei viską sudėkime į perkoštą sultinį.
- Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine (pagal skonį). Raugintų kopūstų skaniausia su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Pabaigai…
Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.