Sriuba KRUPNIK
Recepto instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- 2 l vandens
- 1 vištos ketvirtis (sunaudosime cepelinams paskui)
- 1 saliero stiebas
- 100 g perlinių kruopų
- 1 didesnės bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- sauja kapotų petražolių
- druska, pipirai, lauro lapas,
- provanso žolelių 0,5 a.š. arba mairūno
- 1 v.š sviesto
Gaminimo eiga
- Vandenyje verdame mėsą, salierą, lauro lapą, kol išvirs.
- Kruopas geriau užmerkti iš vakaro, bet jei pamiršome- verdame kartu su mėsa.
- Mėsą išimame, o salierą išmetame.
- Jei kruopos dar kietos, verdame kol beveik jau bus gatavos.
- Į sultinį su kruopomis dedame svieste pakepintą svogūną ir morką, kubeliais pjaustytas bulves, smulkiai supjaustytą mėsytę, pasūdome pagal skonį ir verdame, kol bulvės išvirs.
- Tada beriame prieskonines žoleleles, pipirus ir verdame kol bulvės išvirs.
- Išjungiame ugnį ir suberiame kapotas petražoles.
- Uždengiame ir leidžiam sriubai pastovėti pusvalanduką.
- Patiekti tiesiog vieną arba su duona.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.