Sriuba KRUPNIK

Sriuba KRUPNIK

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Recepto instrukcijos pateiktos žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 l vandens
  • 1 vištos ketvirtis (sunaudosime cepelinams paskui)
  • 1 saliero stiebas
  • 100 g perlinių kruopų
  • 1 didesnės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • sauja kapotų petražolių
  • druska, pipirai, lauro lapas,
  • provanso žolelių 0,5 a.š. arba mairūno
  • 1 v.š sviesto

Gaminimo eiga
 

  • Vandenyje verdame mėsą, salierą, lauro lapą, kol išvirs.
  • Kruopas geriau užmerkti iš vakaro, bet jei pamiršome- verdame kartu su mėsa.
  • Mėsą išimame, o salierą išmetame.
  • Jei kruopos dar kietos, verdame kol beveik jau bus gatavos.
  • Į sultinį su kruopomis dedame svieste pakepintą svogūną ir morką, kubeliais pjaustytas bulves, smulkiai supjaustytą mėsytę, pasūdome pagal skonį ir verdame, kol bulvės išvirs.
  • Tada beriame prieskonines žoleleles, pipirus ir verdame kol bulvės išvirs.
  • Išjungiame ugnį ir suberiame kapotas petražoles.
  • Uždengiame ir leidžiam sriubai pastovėti pusvalanduką.
  • Patiekti tiesiog vieną arba su duona.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating