Tailandietiška moliūgų sriuba

Tailandietiška moliūgų sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugiau informacijos apie šį receptą rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Azijietiški patiekalai, Pasaulio virtuvė, Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai, Sriubos, Tailandietiški patiekalai
Virtuvė Azijietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • sviestas: 60 g
  • svogūnai: 1 (susmulkintas)
  • imbieras: 1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
  • Česnakai: 2 sutrintos skiltelės
  • moliūgai: 1 – 600 g (nuluptas ir susmulkintas)
  • vištienos sultinys: 3 stiklinės
  • citrinžolė: 1 sutrintas stiebelis
  • raudonieji čili pipirai: 1 mažas (supjaustytas)
  • kalendros šaknys: 2-3 (nuplautos ir supjaustytos)
  • kokosų pienas: 400 ml
  • ryžių makaronų lazdelės: 100 g
  • Žuvies padažas
  • rudasis cukrus
  • Šparaginės pupelės: patiekimui
  • kalendros lapeliai: patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pakepinkite svogūną, imbierą ir česnaką minutes, kol suminkštės.
  • Įdėkite moliūgo, sultinio, citrinžolės ir kalendros į keptuvę (taip pat ir čili pipirą, jei norite aštrumo). Užvirinkite. Sumažinkite liepsną ir – minutes pavirkite uždengtu dangčiu, kol moliūgai pasidarys labai minkšti.
  • Ištraukite ir išmeskite citrinžolę. Rankiniu trintuvu arba blenderiu sutrinkite sriubą.
  • Kitoje keptuvėje užvirinkite kokosų pieną. Sudėkite ryžių makaronus. Pavirkite minutes kol makaronai suminkštės.
  • Lengvai pašlakstykite žuvies padažu ir ruduoju cukrumi. Patiekite su šparaginėmis pupelėmis ir kalendros lapeliais. Taip pat galite pridėti supjaustyto čili pipiro, jei norite aštriau.

Pabaigai…

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Trintos sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating